Femke Rowel Fotografie legt de band tussen merrie en veulen vast

PaardenFotografen NL - Femke Rowel Fotografie

“Ik wilde gewoon heel graag fotograferen, mijn carrière/ mijn baan hiervan maken. Dat was mijn droom en dat is gelukt” – aldus Femke, die haar liefde voor fotografie combineert met haar passie voor paarden. Haar fotografie varieert tussen de natuurlijke en artistieke weergave van de band tussen merries en veulens. Femke maakt altijd gebruik van natuurlijk licht en zorgt vervolgens in de nabewerking voor de kenmerkende zwarte achtergrond die haar werk uniek maakt.

Fotografie soorten

Femke Rowel Fotografie is op PaardenFotografen NL te vinden onder de soorten: Black Photo en Fine Art. Terwijl Black Photo de merries en veulens vastlegt in hun natuurlijke houding en licht, voegt Fine Art een artistiek element toe door te spelen met licht en bijzondere poses te benadrukken. Haar foto’s zijn gemakkelijk herkenbaar aan de zwarte achtergrond, met merrie en veulen prominent in het beeld, vaak neus aan neus, om de sterke band tussen hen te benadrukken.

De shoot

Bij het werken met klanten die ze vaak niet van tevoren kent, erkent Femke de mogelijke spanning die bij de klant kan ontstaan. Een veulentje is natuurlijk nog klein en kwetsbaar en voor de eigenaar van onschatbare waarde. Ze verzekert echter dat het welzijn van de merrie en het veulen altijd voorop staat. Als er ook maar iets aan de hand is dat de dieren van streek kan maken, stopt ze meteen de fotoshoot. Ongemak bij de dieren wordt niet getolereerd, en indien nodig worden er pauzes ingelast. Een fotoshoot duurt meestal ongeveer een uurtje.

Om de fotoshoots zo soepel mogelijk te laten verlopen, maakt Femke gebruik van speciale halsters en een stokje met wat lekkers om de merrie en het veulen naar elkaar toe te leiden. Ze erkent dat het werken met dieren, vooral moeders met hun kroost, soms onvoorspelbaar kan zijn. Maar door geduldig en zorgzaam te zijn, slaagt ze er altijd in om prachtige foto’s te maken.

Merrie met veulen fotografie - Femke Rowel Fotografie

Een van Femke’s meest bijzondere ervaringen was haar allereerste fotoshoot met een merrie en haar veulen. Voor haar betekende deze fotoshoot niet alleen het begin van haar professionele carrière als paardenfotograaf, maar ook een ontroerende kennismaking met de krachtige band tussen merries en veulens. Het was een ervaring die haar diep raakte en haar bevestigde in haar passie voor het vastleggen van deze bijzondere relatie op beeld.

Ideale leeftijd voor een fotoshoot

Bij voorkeur worden veulens tussen de twee en vier weken oud gefotografeerd. Op deze leeftijd zijn ze nog enorm knuffelig en schattig, maar al wel een beetje “uitgevouwen”. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke fase van het veulenleven zijn eigen charme heeft, dus het kan ook eerder of later worden gedaan, afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar. In de veulengids leg ik precies uit wat de perfecte momenten kunnen zijn voor een fotoshoot. Het is aan te raden om rekening te houden met het verharen, wanneer het veulen de veulenvacht verliest is er een korte periode waarin ze iets minder lekker in hun vacht zitten. Plan de shoot dus bij voorkeur voor of na die periode in.

De perfecte locatie

Wat de locatie betreft, benadrukt Femke dat ze altijd bij de klant op locatie fotografeert. Ze zorgt ervoor dat haar klanten een ‘veulengids’ ontvangen waarin gedetailleerd wordt uitgelegd aan welke eisen de locatie moet voldoen. Het hebben van een ingang om “black foto’s” te maken is wel heel belangrijk voor het creëren van de kenmerkende zwarte achtergrond die haar foto’s onderscheidt. Dit kan variëren van bijvoorbeeld een stalgang tot een carport, garage, schuilstal, overkapping of schuur.

Na de shoot

Naast het fotograferen zelf, besteedt Femke veel aandacht aan de nabewerking van haar foto’s, waarbij ze uitsluitend Photoshop gebruikt om de beelden te verfijnen. Haar klanten kunnen binnen 48 uur na de fotoshoot een bestelpagina verwachten, waar ze hun favoriete foto’s kunnen selecteren voor verdere bewerking.

De veulenfotografie van Femke is voornamelijk gericht op particuliere klanten en kleinschalige fokkers. Hoewel Femke vooral werkt binnen Nederland, heeft ze de droom om haar werk internationaal uit te breiden, met het oog op landen als België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Trots vertelt ze dat de eerste klus in België komend voorjaar al in de planning staat. Haar klanten kunnen kiezen uit verschillende fotoshootpakketten, variërend in de hoeveelheid foto’s en de stijl van fotografie. Voor actuele informatie over pakketten en tarieven kan je het beste even een berichtje sturen.

Wil je contact opnemen met Femke, stuur haar dan een berichtje. Dit kan eenvoudig via Facebook, Instagram, WhatsApp en e-mail.

Home » Blog » Femke Rowel Fotografie legt de band tussen merrie en veulen vast

PaardenFotografen NL

Het meest complete overzicht van paardenfotografen in Nederland. Zoek en vind de PaardenFotograaf die bij je past!