PaardenFotografen NL - ESS Fotografie 2

PaardenFotografen NL

Het meest complete overzicht van paardenfotografen in Nederland. Zoek en vind de PaardenFotograaf die bij je past!

Ik ben Esther Sablerolle Stend (ESS) samen met mijn grote liefde/ beste vriend/ echtgenoot, onze 2 geweldige zonen, hond, katten en paard woonachtig in Purmerend.

Al sinds mijn kinderjaren ben ik geïnteresseerd in fotografie, echter behalve wat fotograferen met een compact camera heb ik daar destijds niet veel mee gedaan. 

Een aantal jaar geleden kreeg ik vanuit een erfenis een mooie Nikon spiegelreflex camera. Op een dag mijn stevige schoenen aangetrokken en gewapend met camera de natuur in om te kijken of ik er wat van kon brouwen. Al snel vond ik dit zo leuk dat geen mens of dier in mijn omgeving nog veilig was. Vanaf kleins af aan zijn paarden mijn grote passie, het was dus al vrij snel duidelijke wie mijn meest favoriete modellen zijn. 

Omdat al die knopjes en instellingen best nog abracadabra voor mij waren ben ik een cursus gaan volgen om van die automatisch stand af te komen. Daarnaast veel zelfstudie gedaan, en veel tijd geïnvesteerd door met andere fotografen mee te lopen. Op deze wijze heb ik mijzelf een eigen stijl aangeleerd. Na een jaartje bezig te zijn geweest met fotograferen merkte ik dat de camera uit erfenis niet het gene kon wat ik graag wilde. Zo kwamen Nikon camera 2 (Crop spiegelreflex) en intussen Nikon camera 3 (Fullframe spiegelreflex) in mijn leven, met inmiddels de nodige objectieven.

Mijn kracht ligt in detailfotografie, uiteraard maak ik ook foto’s waar een model of voorwerp in zijn geheel op staat, echter kan ik het vaak niet laten om toch net even dat ene detail vast te leggen.

De manier waarop ik mijn foto’s bewerk hangt af van de sfeer tijdens het fotograferen en uiteraard van de wens van de klant. Dit kan de ene keer een romantische zachte sfeer zijn en vervolgens een heldere krachtige foto. Mijn stijl is persoonlijk en zo natuurlijk mogelijk, geen over geposeerde foto’s, maar een spontane lach of juist een dromerige blik. Vooral bij paardenfotografie vind ik het mooi om de band tussen paard en zijn mens vast te leggen. Ik zal dan ook regelmatig vragen om juist niet in de lens te kijken.

Omdat ik bij voorkeur gebruik maak van natuurlijk licht, fotografeer ik graag buiten. Thuis heb ik een kleine studio voor het maken van (zakelijke) portretfoto’s. Indien de klant dit wenst ben ik in bezit van een mobiele studio met daglichtlampen en flitsset, hiermee kan ik op locatie komen.

Op het moment ben ik veel bezig met (fine)art paardenfotografie, ik ben hierin nog wat zoekende, maar het krijgt steeds meer vorm en ontdek ik ook daarin mijn eigen stijl.

Werkgebied

,

Reiskosten worden berekend vanaf postcode 1448 CL. (Purmerend, Noord-Holland)

Bekijk alle PaardenFotografen NL op de kaart.